På årsmötet lämnades det information om att vår samfällighet ska anslutas till Öppen fiber. Här följer lite mer information om detta.

Telia och deras entreprenör Ericsson har påbörjat sina arbeten inom samfälligheten för att det ska vara möjligt. Syftet med dessa arbeten är att ge oss medlemmar möjlighet dels till snabbare internetuppkoppling och dels för att själva kunna välja internetleverantör bland de som är anslutna till Öppen fiber. Läs gärna mer om Öppen fiber via www.oppenfiber.se.

Arbetena består av att först byta ut fiberkonvertrar i 109 stycken fastigheter för att därefter byta ut ett antal accesswitchar. När accesswitcharna är utbytta ska vi alla tillgång till Öppen fiber.

Följande övergripande tidplan lämnades av Telia i eftermiddags:
Under vecka 18-19 planerar de att byta alla fiberkonvertrar
Under vecka 20 planerar de att byta ut accesswitcharna (Förutsättningen är att fiberkonvertrarna är utbytta först).

Ni som berörs av utbytet av fiberkonverter kommer att få en lapp i er brevlåda med tre (3) dagars varsel som innehåller en första tid för utbytet. Om ni inte har möjlighet att ta emot dem vid den första tidpunkten kommer ni att erbjudas ytterligare ett tillfälle, även denna gång med tre (3) dagars varsel. Det är dock maximalt två tillfällen som erbjuds per fastighet.

Kontakta gärna entreprenören direkt om ni har önskemål om en tid som passar er bättre.

Projektledare
08:00 – 17:00
Martin Werlerstam: 040-6307077

Tekniker
07:30-16:00
Viktor Kamph: 0721-502266

Eftersom övergången till Öppen fiber hanteras av Telia kan styrelsen tyvärr inte påverka planeringen på något sätt.

Hör gärna av er om ni har frågor kring detta så ska vi försöka besvara dem så gott vi kan. Maila i så fall till info@hallan.se.